Urban en vertical farming: Natuurlijk Noord op Damstede Lyceum

Projectgegevens

Projectnaam
Urban en vertical farming: Natuurlijk Noord op Damstede Lyceum
Betrokken school
Damstede Lyceum
Datum
15-07-2023

Projectomschrijving

Tweejarig project Natuurlijk Noord op Damstede Lyceum

Leerlingen verdiepen zich in de doelstellingen van urban en vertical farming. En stellen de vraag: hoe houden we Amsterdam en andere steden leefbaar en duurzaam?

Hieronder zie je een aantal foto’s van het project: van de kassen voor en na de verandering en eindproducten van de opdracht voor restaurant Pllek.

  • Afbeelding 1 kassen leeg: In onze tech-tuin staan twee kassen. Deze foto laat de kassen zien voor de verandering door de InHolland studenten.
  • Afbeelding 2: Model 1 Uitwerking van de opdracht “Natuurlijk Noord” voor restaurant plek. De leerlingen hebben een oplossing bedacht hoe de opdrachtgever door middel van een urban farm duurzaam in zijn restaurant kruiden, bloemen en groentes kan verbouwen. Circulaire kas met een model van een aeroponics systeem.
  • Afbeelding 3: Model 2:Uitwerking van de opdracht “Natuurlijk Noord” voor restaurant plek. De leerlingen hebben een oplossing bedacht hoe de opdrachtgever duurzaam in zijn restaurant kruiden, bloemen en groentes kan verbouwen. In het model worden groentes, kruiden en eetbare bloemen op verschillende lagen gekweekt. Water en warmte wordt circuliar gebruikt door sensor systemen.